23/4/15

Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ: συγκέντρωση στα Προπύλαια, Πέμπτη 23/04 στις 18:00

 
Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Μετά το ναυάγιο σκάφους στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα στις 19 Απρίλη και το θάνατο 900 προσφύγων και μεταναστών (μεταξύ των οποίων και 50 παιδιών), ένα κρεσέντο υποκρισίας ξετυλίχθηκε στο δυτικό κόσμο. Από τα αστικά ΜΜΕ μέχρι τους επαγγελματίες ανθρωπιστές, τα κροκοδείλια δάκρυα και τα ευχολόγια εναλλάσσονταν με αστραπιαία ταχύτητα, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε στη σύγκλιση έκτακτης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών των χωρών-μελών. "Βαθιά συγκλονισμένη" δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προαναγγέλοντας ακόμα και την ανάληψη στρατιωτικής δράσης με πρόσχημα το δουλεμπόριο: «Διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και η ΕΕ στο σύνολό της έχει ηθική και ανθρωπιστική υποχρέωση να δράσει».

Φυσικά, αυτοί που στην πραγματικότητα στοχοποιούνται για μια ακόμα φορά με τις πολιτικές αποτροπής που χρησιμοποιεί η  Ευρώπη Φρούριο, δεν είναι τα δουλεμπορικά κυκλώματα που δρουν ως επιχειρήσεις του παράνομου καπιταλισμού, αλλά οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Ο πόλεμος που έχει ανοίξει η ΕΕ εναντίον τους έχει ήδη αφήσει 1776 νεκρούς στα υδάτινα σύνορά της μόνο για τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015, ενώ από το 2000 ως το 2013 πάνω από 23.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να προσεγγίσουν τις ευρωπαϊκές ακτες.

Η πύκνωση των ναυαγίων στη Μεσόγειο δεν είναι μια απλή συσσώρευση "τραγωδιών", όπως παρουσιάζονται από την κυρίαρχη προπαγάνδα. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή (κυρίως σε Λιβυή και Συρία) και η στήριξη εναλλάξ είτε ολοκληρωτικών καθεστώτων είτε χρηματοδοτούμενων τζιχαντιστών από την κατα τ' άλλα ισλαμοφοβική Ευρώπη, δημιούργησαν ένα αυξημένο κύμα μεταναστευτικών ροών, ενώ η ύπαρξη φραχτών (όπως αυτός του Έβρου) προκαλεί την αύξηση των ροών μέσω θαλάσσης. Η πολιτική αποτροπής κι αντικινήτρων, η εφαρμογή δηλαδή στην πράξη του δόγματος "να τους κάνουμε το βίο αβίωτο", έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε ένα τεράστιο υγρό νεκροταφείο.


Οι χιλιάδες θάνατοι των προσφύγων και των μεταναστών δεν είναι κάποια "ατυχήματα", ούτε προκαλούνται απλα από τη μοχθηρία των δουλεμπόρων. Είναι δολοφονίες της Ευρώπης Φρούριο και του δομικού ρατσισμού της. Είναι θυσίες στο βωμό του κεφαλαίου, μιας και η καπιταλιστική "ανάπτυξη" απαιτεί το αίμα των κολασμένων για να τροφοδοτηθεί. Το διεθνές κεφάλαιο, τα κράτη του και οι διακρατικοί οργανισμοί δημιουργούν την "ανάπτυξη" τους για το ξεπέρασμα της κρίσης μέσα από τη λεηλασία και τη βίαιη φτωχοποίηση της περιφέρειας και από την παρανομοποίηση των ανθρώπων που ξεριζώνονται από τους τόπους τους, ώστε να δημιουργηθεί μια ακραία υποτιμημένη εργατική δύναμη, βορά στα χέρια της λευκής ή μαυρης συσσώρευσης κεφαλαίου (κι όλων των πιθανών συνδυασμών τους).


Οι δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της Ευρώπης είναι η συνέχεια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της Δύσης. Οι ένστολοι φρουροί της ΕΕ συνεχίζουν τη διαρκή εξόντωση των λαών απ’ την καπιταλιστική πολεμική μηχανή. Ο πόλεμος συνεχίζεται μέσα στη Ευρώπη με αντιμεταναστευτικές πολιτικές, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασιστικά πογκρόμ και ρατσιστική προπαγάνδα. Έχουμε χρέος να γίνουμε κομμάτι αυτού του πολέμου, στεκόμενοι στο πλευρό των κολασμένων. Να σταθούμε απέναντι στην πολιτική εξόντωσης που ακολουθεί ευρωενωσίτικη λυκοσυμμαχία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου