17/2/15

Σχετικά με την έκδοση κουπονιού αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους



"H ταξική αλληλεγγύη είναι η πιο σίγουρη εγγύηση για το γκρέμισμα του παλιού κόσμου, του κόσμου της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της αντίδρασης και της σκλαβιάς" Ιανουάριος 1928- Δελτίο 1 της Εργατικής Βοήθειας (δομής αλληλεγγύης πολιτικών κρατούμενων και εξόριστων που έδρασε μέχρι την μεταξική δικτατορία)


Η έκδοση του κουπονιού αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των πολιτικών κρατουμένων ξεκινά από μια πρωτοβουλία συντρόφων, οι οποίοι θεωρούμε πως η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους δεν είναι κάποιου είδους ανταλλακτική αξία, αλλά είναι επιτακτικό πολιτικό χρέος και καθήκον ενός κινήματος που θέλει να είναι επαναστατικό στην πράξη. Δεν υποτιμάμε καθόλου όλες τις προσπάθειες συντροφισσών και συντρόφων να καλύψουν τις υλικές ανάγκες των έγκλειστων συντρόφων μας με άλλου είδους δραστηριότητες (όπως π.χ. πάρτυ, συναυλίες κλπ), αλλά θεωρούμε πως αυτός ο τρόπος οικονομικής ενίσχυσης θα πρέπει να έχει περιφερειακό και συμπληρωματικό χαρακτήρα. Στο κέντρο θέτουμε τη συγκρότηση πολιτικών δομών αλληλεγγύης που θα βασίζεται στην προσωπική ευθύνη και δέσμευση, χωρίς εμπορευματική διαμεσολάβηση (συνδρομές, κουπόνια στήριξης, προσωπικές συνεισφορές) και θα βάζει σε προτεραιότητα τις πολιτικές εκδηλώσεις, καθώς και την έκδοση βιβλίων και έντυπου υλικού.

Το κουπόνι θα προσπαθήσει να συμβάλει τόσο στην προσπάθεια του ταμείου αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των φυλακισμένων αγωνιστών όσο και στην κάλυψη τμήματος των δικαστικών εξόδων των φυλακισμένων συντρόφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου