5/8/14

Καμιά δίωξη, καμιά έκδοση των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων


Τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο του ελληνικού κράτους έχουν συμπεριληφθεί οι τούρκοι και κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες. Οι σύντροφοι αντιμετωπίζουν τις απαγωγές/συλλήψεις και τις κοινές επιχειρήσεις ελληνικών, τούρκικων και αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, τις έρευνες στα σπίτια και τα γραφεία τους, την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, τις φυλακές τύπου Γ.
Η σύγκρουση για το γεωστρατηγικό ρόλο του Αιγαίου και της Κύπρου, τα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η κοινή ”αντι”τρομοκρατική πολιτική, η υπογραφή δεκάδων μνημονίων και συμφωνιών ανάμεσα στο ελληνικό και τούρκικο κράτος αποτελούν όψεις μιας αντιφατικής σχέσης σύγκρουσης και αλληλεξάρτησης της ελληνικής και τούρκικης αστικής τάξης.
Δεν είναι τυχαίο ότι η συμφωνία για την κοινή ”αντι”τρομοκρατική πολιτική πραγματοποιήθηκε παρουσία δεκάδων ελλήνων και τούρκων επιχειρηματιών. Οι εξεγέρσεις σε όλη την Τουρκία με τους νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες, οι ταραχές μετά τους εκατοντάδες νεκρούς στο ορυχείο της Σόμα, ο ένοπλος αγώνας στις πόλεις και τα βουνά είναι εχθρός της “οικονομικής συνεργασίας”. Η ελληνική κυβέρνηση το έχει κάνει ξεκάθαρο: «αναζητούμε τρόπους για να αναβαθμίσουμε τη διμερή συνεργασία μας σε όλους τους τομείς – ιδιαίτερα στην ενέργεια, το εμπόριο, τον τουρισμό και τις επενδύσεις».
Σήμερα διαφαίνεται καθαρά το αληθινό πρόσωπο του καπιταλισμού. Εξαθλίωση, κοινωνικός κανιβαλισμός, ωμή κρατική βία, άγρια καταστολή. Σήμερα η κυρίαρχη προπαγάνδα επιχειρεί με κάθε τρόπο να κρύψει την πραγματική αιτία της κρίσης: τη δομική αντίθεση του καπιταλισμού, τη σχέση εκμετάλλευσης της μισθωτής εργασίας από το κεφάλαιο.
Σήμερα οφείλουμε να σταθούμε πολιτικά, ηθικά, υλικά δίπλα στους τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες. Να αντισταθούμε στην κρατική καταστολή, να οργανώσουμε τους κοινούς μας αγώνες ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.
Σήμερα πρέπει να στρατευθούμε στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης, να οξύνουμε τον κοινωνικό/ταξικό πόλεμο, να οικοδομήσουμε ένα μαχόμενο αντικαπιταλιστικό κίνημα.
Το να αγωνίζεσαι ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό δεν είναι έγκλημα. Είναι καθήκον.
Αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών για τη διεθνιστική αλληλεγγύη και την προλεταριακή αντεπίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου